12 10 22.
másik
.
2012. X. 22. Tovább a veneszi úton?
Életbe lép 1962. január 1.-én a belkereskedelmi miniszter 81/61. BK. M. sz. utasítása:
állami vendéglátóipari üzemben kizárólag a Venesz és Túrós által jegyzett új
"Egységes vendéglátó receptkönyv és technológia" című kötet elkészítési módjai
és nyersanyaghányadai alkalmazhatók. A 'Venesz' trónra lépésével megszületik
a magyar népi uralmon alapuló tervgazdálkodási konyha. A hideg sonka
magától értetődően gépsonka, támogatott a libamájhab 'szaporítása' sertésmájjal
(I. osztályú étteremben 50%-kal, II. osztályúban 80%-kal)... A szerzők természetes
adottságnak tekintik a gyenge alapanyagot, például az olyan hátszínt, amit
nem lehet hirtelen sütni, így bőven szolgálnak különféle képzeletnevű párolt
rostélyosokkal. A 'nemzetközi' kínálatban sok az itthon létesített fogás.
Ilyen a 'bélszín Colbert módra'...
(Forrás: Bűvösszakács blog)
.